МЕНЮ
Количка

Био кисело мляко Harmonica 400гр.

Био кисело мляко Harmonica 400гр.
-15 %
Био кисело мляко Harmonica 400гр.
Промоцията приключва след
дни
часа
минути
секунди
1.99 лв.
1.69 лв.
  • Код: 8019
  • Тегло: 0.400 кг.

По-кисело мляко

Съдържание: Био сертифицирано пълномаслено кисело мляко с пробиотична закваска: Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus

Качества

Био от 100% био пълномаслено краве мляко от сертифицирани ферми в Троянския Балкан
Цвят бял
Вкус кисел, малко по-резлив
Външен вид кисело мляко
Хомогенизация  няма
Съхранение  в хладилник, при температури между 2 и 6 градуса
 

 

 

По-кисело мляко

Време беше за нещо ново (или добре забравено старо) и силно – една по-твърда версия на киселото мляко, специално за хардкор феновете му. Вярваме, ще го оцените веднага заради изразения му, характерен вкус на наистина кисело кисело мляко.
 
От какво зависи колко кисело е киселото мляко?

Вече знаете, че киселото мляко на Harmonica се прави със закваска от двата популярни в България щама млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Именно те са отговорни за качествата на киселото мляко – аромат, консистенция, киселинност. Балансът между двете бактерии в млякото пък зависи от температурата и времето на заквасване. Например Lactobacilus-ът обича да му е по-топло и се развива по-бързо на по-висока температура от тази, която се харесва на Streptococcus-а. Дори няколко градуса повече по време на заквасяването променят значително баланса в полза на Lactobacillus. А когато той е повече, млякото е по-кисело на вкус, като млякото с лилавата капачка. Streptococcus дава повече мек аромат и по-сладък лек вкус, като млеката със зелена и синя капачка. Причината за вкуса се крие в тайната на заквасяването.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Тест за сигурност