2 February 2021

- Ястия с прясно мляко се съхраняват в хладилника до 3 дни. След това стават кисели и могат да предизвикат стомашно-чревни разстройства.
- Ако се пусне кубче лед към горещото прясно мляко, по повърхността му няма да си образува каймак
- Прясното мляко с ориз става много вкусно, ако разбъркате готовия десерт с предварително разбит на сняг белтък.
- Прясното мляко образува повече каймак, ако веднага след сваряването се постави в леген със студена вода, която за 1 час да се смени 2-3 пъти
- Ако млечният десерт с прясно мляко е станал много сладък, да му се прибавят 4-5 капки лимонов сок или лимонов концентрат.
- Ако преди да се свари млякото намажете горния ръб на съда с малко масло, то няма да изкипи.
- Пилето нарязано на порции за печене, става много по-вкусно, ако се маринова в прясно мляко с бучка разтопено масло за поне 3 часа
1 Коментар(а)
Интересни съвети.\r\nЕто и още един от мен. \r\nЗа да стане черния дроб по-крехък го накиснете предварително, за два часа в прясно мляко. А може и за цяла нощ в хладилника.
Напишете коментар