МЕНЮ
Количка

Полезно RSS Feed

20 February 2021 Червено цвекло - Елексир на здравето
Alessia Malinova 2 8421
Елексир на здраветоЧервеното цвекло добива все повече популярност в българската кухня. Вече почти всеки знае, че то е полезно, диетично и ако е приготвено добре, е много вкусно.Смята се, че червеното цвекло е пренесено от африканските брегове на Средиземно море. Някои пък вярват, че то има азиатски произход. Подходящи за консумация са както грудкит..
2 February 2021 7 съвета за млякото
Alessia Malinova 1 643
Ястия с прясно мляко се съхраняват в хладилника до 3 дни. След това стават кисели и могат да предизвикат стомашно-чревни разстройства.Ако се пусне кубче лед  към горещото прясно мляко, по повърхността му няма да си образува каймакПрясното мляко с ориз става много вкусно, ако разбъркате готовия десерт с предварително разбит на сняг белтък.Прясното м..
1 October 2019 Защо да изберем продуктите Alpro и здравословния начин на живот?
Randi07 0 1220
Alpro винаги е бил лидер в използването на растителни съставки. Една от основните им задачи е да създават вкусни хранителни продукти, базирани на природни богатства. С разнообразната си палитра от вкусове Alpro може да задоволи всеки, който се гриж..
24 September 2019 Различните видове млека и техните характеристики
0 1626
Млякото е жизнено необходимо за растежа и развитието на организма.  В храненето на човека се използват различни видове млека. Тук ще ви запознаем с техните видове и основни характеристики.По своя химичен състав и биологични свойства млякото е един от най-пълноценните продукти от животински произход. То е незаменима храна за кърмачетата, първост..
16 July 2019 Млякото - основа за нашето здраве и наш приятел. Какви са ползите и за кого е вредно?
1 733
Приятел на човека още от люлката, млякото представлява пълноценен (всеобхватен хранителен продукт). И в това няма нищо странно, защото човек, както и другите бозайници, до определена възраст консумира само мляко, така необходимо за храненето, растежа и развитието на организма му. Млякото е  един от най-важните хранителни продукти за човека, особено..
11 July 2019 Съвети за картофи 2 част
0 1511
Пържени картофи1. Обелените и нарязани картофи трябва да се подсушат в кърпа или кухненска ролка, за да не пръска мазнината.2. Картофените резенчета преди да се изпържат, може да се овалят леко в брашно или галета, към които предварително е добавена сол. Огънят трябва да е умерено силен, а мазнината повече, за да ги покрие при изпържването.3. Най..
24 June 2019 Съвети за картофи
4 3701
Тук ще ви предложа някои от основните съвети за картофите. Ще кажете какво пък толкова може да научим още за картофите. Този така често използван продукт в нашата кухня. Често обаче се оказва, че има доста хитрости, които са ни убягнали и не сме разбрали. И така, ще ги разделим на няколко категории:СУРОВИ КАРТОФИ1. Важно правило при картофите е че,..
12 March 2019 Как да съхраним свеж магданоза и копъра по-дълго
1 1250
Често купуваме свежи подправки, като магданоз и копър за всеки случай, ако ни потрябват или понякога използваме само част от тях. Неизползваните ги изхвърляме, защото увяхват и пожълтяват. Но има начин да ги съхраним по-дълго.Трябва да спазим само две простички правила:Да сложим подправките в съд с хладка вода.Да покрием подправките с найлоново пли..
Показва 1 до 8 от 8 (1 страници)