2
862
Елексир на здраветоЧервеното цвекло добива все повече популярност в българската кухня. Вече почти всеки знае, че то е полезно, диетично и ако е приготвено добре, е много вкусно.Смята се, че червеното цвекло е пренесено от африканските брегове на Средиземно море. Някои пък вярват, че то има азиатски произход. Подходящи за консумация са както грудкит..
1
643
Ястия
с прясно мляко се съхраняват в хладилника до 3 дни. След това стават кисели и
могат да предизвикат стомашно-чревни разстройства.Ако
се пусне кубче лед към горещото прясно
мляко, по повърхността му няма да си образува каймакПрясното мляко с ориз става много вкусно, ако разбъркате готовия десерт с предварително разбит
на сняг белтък.Прясното
м..
0
973
Alpro винаги е бил
лидер в използването на растителни съставки. Една от основните им задачи е да
създават вкусни хранителни продукти, базирани на природни богатства. С
разнообразната си палитра от вкусове Alpro може да задоволи всеки, който се гриж..
0
1626
Млякото е жизнено
необходимо за растежа и развитието на организма. В храненето на човека се използват различни
видове млека. Тук ще ви запознаем с техните видове и основни характеристики.По своя химичен състав
и биологични свойства млякото е един от най-пълноценните продукти от животински
произход. То е незаменима храна за кърмачетата, първост..
1
733
Приятел на човека още от люлката, млякото представлява пълноценен (всеобхватен хранителен продукт). И в това няма нищо странно, защото човек, както и другите бозайници, до определена възраст консумира само мляко, така необходимо за храненето, растежа и развитието на организма му. Млякото е един от най-важните хранителни продукти за човека, особено..
0
1389
Пържени картофи1. Обелените и нарязани картофи трябва да се подсушат в кърпа или кухненска ролка, за да не пръска мазнината.2. Картофените резенчета преди да се изпържат, може да се овалят леко в брашно
или галета, към които предварително е добавена сол. Огънят трябва да е
умерено силен, а мазнината повече, за да ги покрие при изпържването.3. Най..
1
2586
Тук ще ви предложа някои от основните съвети за картофите. Ще кажете какво пък толкова може да научим още за картофите. Този така често използван продукт в нашата кухня. Често обаче се оказва, че има доста хитрости, които са ни убягнали и не сме разбрали. И така, ще ги разделим на няколко категории:СУРОВИ КАРТОФИ1. Важно правило при картофите е че,..
1
1058
Често купуваме свежи подправки, като магданоз и копър за всеки случай, ако ни потрябват или понякога използваме само част от тях. Неизползваните ги изхвърляме, защото увяхват и пожълтяват. Но има начин да ги съхраним по-дълго.Трябва да спазим само две простички правила:Да сложим подправките в съд с хладка вода.Да покрием подправките с найлоново пли..
Показва 1 до 8 от 8 (1 страници)