Правили
ли сте баница с био кори? Ако не сте,
е време да го направите. Ще останете приятно изненадани. Става невероятно
вкусна. Корите стават меки и кадифени. Гостите или семейството ви ще бъдат изумени от
уменията ви да правите вкусна баница.
Необходими
продукти:
2/3 от кофичка кисело мляко „Елена”
Приготвяне:
В една голяма купа натрошаваме хубаво сиренето. В
киселото мляко добавяме 1ч.л. сода бикарбонат. След като шупне, добавяме към
сиренето. Чукваме вътре и трите яйца. Разбъркваме хубаво, докато се получи хубава
кашичка.
Разтопяваме маслото и с част от него намазваме тавата
в която ще редим корите.
Върху всяка кора с лъжица ръсим на капки от разтопеното
масло и после от сместа със сиренето. Навиваме на руло и редим в тавата. Оставяме си малко от сместа и маслото. Когато
наредим всичките кори, отгоре ръсим с останалото масло и намазваме от
сместа.
Печем в предварително загрята фурна на 180гр. 30мин.
1 Коментар(а)
Заслужава си името КАДИФЕНА. Получи се много мекичка и нежна.
Напишете коментар