Необходими продукти:

  • Цвекло – 2 глави
  • Картофи – 3бр.
  • Моркови -2 бр.
  • Кисели краставички  4-5 бр.
  • Яйца – 3 бр.
  • Майонеза  - 1 кофичка
  • Кисело мляко – половин кофичка
  • Сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете в една тенджера заедно - цвеклото, морковите и картофите.  Оставете цвеклото да поври още 15 мин., след като са се сварили картофите и морковите. 

В отделен съд сварете яйцата.  Оставете всички продукти да се охладят.

Обелете и настържете всичко на едро ренде на отделни места.

Киселите краставички също настържете на едрото ренде.

Сега вече можете да се захванете със самото редене на салатата. В голяма купа най-отдолу слагате половината от картофите.  Отгоре намажете с майонеза. След това започвате да редувате останалите продукти (от всеки продукт използвате половината или една трета в зависимост от големината на купата) , като всеки пласт мажете с майонеза. При пласта с яйцата мажете с кисело мляко.  И така редуваме (картофи-майонеза)- (цвекло-майонеза)-(моркови-майонеза)- (кисели краставички-майонеза)-(яйца-гъсто кисело мляко). Повтаряме същата процедура с останалата част от продуктите, докато свършат. По принцип почти не слагам сол защото майонезата ми е достатъчно солена, но ако сте любители на по-соленото, между пластовете ръсете и по щипка сол. Покривате купата и оставяте да престои  няколко часа в хладилник.

При сервирането режете като торта, за да има във всяка порция от всички пластове.

Приятен апетит!