Вино Midalidare мерло-каберне фран 750мл.
19.79 лв.
- Код: 3800225070331
Вашата кошница е празна!
Цвят: Наситен, рубиненочервен цвят.
Аромат: Атрактивен нос на касис, зряла слива с леко загатнат дъб.
Вкус: Елегантно, сочно, с много пикантен вкусов аромат на зрели горски плодове, стафида, хинап, костилка.
Гроздето се бере рано сутрин в малки касетки по 10-12 кг и се охлажда в хладилна камера за 24 часа при температура 7-12 градуса. След охлаждането гроздето се сортира ръчно на сортировъчна лента, като се премахват всички некачествени зрънца. От сортировъчната лента гроздето се изсипва по гравитационен път в неръждаем съд с обем от 500 до 5000 л. Престоява около 10 дни на ниска температура, като всекидневно се притискат зрънцата с цел гроздовият сок да усвои аромат и цвят от ципата. Процесът се нарича студена мацерация. Следва повишаване на температурата и засяване с дрожди. Тече ферментация за 10-тина дни, като на всеки няколко часа се прави обливане. След приключване на ферментацията виното остава 10-15 дни в същия съд. Пресова се нежно, за да се отдели вече готовото вино и се мести в 225 л фрески дъбови бъчви. Засява се с бактерии и започва ферментация при постоянна температура от 22-24 градуса, която спомага за омекотяване на вкуса. Престоява от 10 до 12 месеца в бъчвата. Следва бутилиране.
Вината в Мидалидаре Естейт не се обработват (всяка една обработка би повлияла на качеството на виното) и е възможно при процеса на стареене в бутилка да се образуват естествени утайки - малки бели "кристалчета" при белите вина и багрилна материя при червените.
Вино със защитено географско указание, Тракийска низина
Произведено и бутилирано от "Мидалидаре Естейт" ЕООД, с. Могилово
АЛК 14,5 % ОБ
Цвят: Наситен, рубиненочервен цвят.
Аромат: Атрактивен нос на касис, зряла слива с леко загатнат дъб.
Вкус: Елегантно, сочно, с много пикантен вкусов аромат на зрели горски плодове, стафида, хинап, костилка.
Гроздето се бере рано сутрин в малки касетки по 10-12 кг и се охлажда в хладилна камера за 24 часа при температура 7-12 градуса. След охлаждането гроздето се сортира ръчно на сортировъчна лента, като се премахват всички некачествени зрънца. От сортировъчната лента гроздето се изсипва по гравитационен път в неръждаем съд с обем от 500 до 5000 л. Престоява около 10 дни на ниска температура, като всекидневно се притискат зрънцата с цел гроздовият сок да усвои аромат и цвят от ципата. Процесът се нарича студена мацерация. Следва повишаване на температурата и засяване с дрожди. Тече ферментация за 10-тина дни, като на всеки няколко часа се прави обливане. След приключване на ферментацията виното остава 10-15 дни в същия съд. Пресова се нежно, за да се отдели вече готовото вино и се мести в 225 л фрески дъбови бъчви. Засява се с бактерии и започва ферментация при постоянна температура от 22-24 градуса, която спомага за омекотяване на вкуса. Престоява от 10 до 12 месеца в бъчвата. Следва бутилиране.
Вината в Мидалидаре Естейт не се обработват (всяка една обработка би повлияла на качеството на виното) и е възможно при процеса на стареене в бутилка да се образуват естествени утайки - малки бели "кристалчета" при белите вина и багрилна материя при червените.
Вино със защитено географско указание, Тракийска низина
Произведено и бутилирано от "Мидалидаре Естейт" ЕООД, с. Могилово
АЛК 14,5 % ОБ