Ориз Български Крина 1кг.
3.40 лв.
- Код: 3800106400080
Вашата кошница е празна!
Както личи от името му, Български ориз Крина е универсален
ориз, подбран от най-добрите български сортове.
Съчетал в себе си качествата на най-добрите сортове ориз у нас, Български ориз Krina е подходящ за добре познатите ни родни рецепти за основни ястия и десерти.
Препоръка: Слагайте първо половината вода или бульон, необходими за сваряването на ориза. Изчакайте да поеме течността и след това постепенно доливайте и другата половина.
Оризът става по-вкусен, ако първо го задушите с лук и мазнина и след това добавите врялата вода или бульон.
Начин на приготвяне: 1 част ориз:2 части вода; варене: 15-18 минути.
Хранителна информация |
100г |
% от РКП* |
Енергийна стойност (kJ) |
1442 |
17% |
Енергийна стойност (kcal) |
339 |
17% |
Мазнини (g) |
0,6 |
1% |
от които наситени мастни киселини (g) |
0,1 |
0,5% |
Въглехидрати (g) |
75 |
29% |
от които захари (g) |
0,7 |
1% |
Влакнини (g) |
0,3 |
- |
Белтъци (g) |
8,5 |
17% |
Сол (g) ** |
0 |
0% |
* Референтни количества за прием на средностатистически възрастен (8 400kJ/2 000kcal)
** Дължи се на естествено съдържащ се натрий
Както личи от името му, Български ориз Крина е универсален
ориз, подбран от най-добрите български сортове.
Съчетал в себе си качествата на най-добрите сортове ориз у нас, Български ориз Krina е подходящ за добре познатите ни родни рецепти за основни ястия и десерти.
Препоръка: Слагайте първо половината вода или бульон, необходими за сваряването на ориза. Изчакайте да поеме течността и след това постепенно доливайте и другата половина.
Оризът става по-вкусен, ако първо го задушите с лук и мазнина и след това добавите врялата вода или бульон.
Начин на приготвяне: 1 част ориз:2 части вода; варене: 15-18 минути.
Хранителна информация |
100г |
% от РКП* |
Енергийна стойност (kJ) |
1442 |
17% |
Енергийна стойност (kcal) |
339 |
17% |
Мазнини (g) |
0,6 |
1% |
от които наситени мастни киселини (g) |
0,1 |
0,5% |
Въглехидрати (g) |
75 |
29% |
от които захари (g) |
0,7 |
1% |
Влакнини (g) |
0,3 |
- |
Белтъци (g) |
8,5 |
17% |
Сол (g) ** |
0 |
0% |
* Референтни количества за прием на средностатистически възрастен (8 400kJ/2 000kcal)
** Дължи се на естествено съдържащ се натрий