МЕНЮ
Количка

Пречистено масло Ghee Sri Sri 300мл.

Пречистено масло Ghee Sri Sri 300мл.
Пречистено масло Ghee Sri Sri 300мл.
13.59 лв.
  • Код: 25
  • Тегло: 0.300 кг.

Пречистеното масло или Гхий се произвежда от краве
мaсло, като се пречиства чрез преваряване. По този начин се премахват холестерина, млечния протеин и примеси. Гхий е особено подходящо за готвене и пържене, защото е устойчиво при топлинна обработка и не се окислява. Няма нужда да се съхранява в хладилник.  Гхийто има прекрасен аромат. Било то на препечена филийка, или в основни ястия или десерти насладете се на този уникален продукт.
Съставки: краве масло


Олиото с, което готвите може да има значително влияние върху вашето здраве, затова е важно да внимаваме много при избора на маса и олио, които използваме при приготвяне на храната си. Най-често използваните видове мазнини са най-опасни, не само защото пърженето създава трансмазнини, но и заради способността на олиото да се окислява, което ни предразполага и към редица заболявания. Различните видове мазнини за готвене се различават в топлинната си издържливост, затова е много важно да изберете тези, които са най-подходящи за общо ползване и различни приложения. 
Най-подходящите мазнини за готвене са наситените мазнини и те трябва да се използват винаги, когато приготвяте храна на висока температура. След тях, мононенаситените мазнини са втори по топлинна стабилност. Те се окисляват при висока температура и се ползват на средно ниски температури. Такива мазнини са масло от макадамия, зехтин, масло от авокадо, бадемово масло, рапично масло и фъстъчено масло. Полиненаситени мазнини са тези, с които е най-лошо да се готви. Те са най-чувствителни към топлина и са нестабилни дори и при ниски температури. Някои от растителните масла в категорията полиненаситени са много по-полезни, когато не се нагряват. Такива са маслото от ленено семе и от коноп, поради тяхното голямо съдържание на омега-3.


Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
Лош Добър
Тест за сигурност