МЕНЮ
Количка

Условия за ползване

Условия за ползване на randi.bg и Поверителност на данните

Моля, внимателно прочетете тези условия преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб сайт.

 Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които „Ранди” ООД предоставя услуги на потребителите си посредством Интернет магазина Randi.bg. Тези условия обвързват всички потребители. Със зареждането на изградените хипер-връзки, разположени на сървъра на Randi.bg или чрез заплащане ползването на платени услуги предлагани от него Потребителя се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.

1. Правила за използване на сайта

„Ранди” ООД (наричан по-долу "Доставчик"), като създател и собственик на този интернет сайт Randi.bg ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в този Web сайт (наричан по-долу "Сайт") само за лична употреба с нетърговска цел, при условие че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Не се разрешава материалите на този Сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет сайт материали в други сайтове е забранена. Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

Права и отговорности на страните

Материалите и услугите в този Сайт са ограничени само до посочените условия за тях без да се осигуряват каквито и да е гаранции включително търговски и целеви. Задълженията на Randi.bg по отношение на продуктите и услугите, които се предлагат в този сайт се управляват от съответните споразумения с вносителите и/или дистрибуторите на представяните продукти и нищо в този Сайт не може да ги промени. Също така Randi.bg не поема гаранция за точността и целостта на публикуваните материали, софтуера или услугите на този Сайт. Randi.bg има право по всяко време и без предупреждение на прави промени в публикуваните материали, услуги и цени. Някоя от информацията публикувана в този Сайт е възможно да се отнася до продукти, услуги или програми, които не се предлагат и не са достъпни в момента. За повече информация за наличните продукти се свържете с нас на посочените координати за контакти.

Ограничение на отговорността

Randi.bg, неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е щети включително, но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или други произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този Сайт, като това е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение спрямо Randi.bg за възможност да възникнат такива вреди. В случай, че в следствие на използването на този Сайт, или материали от него от ваша страна доведе до възникването на вреди, за които е необходим ремонт, сервизиране или поправка оборудване или информация ВИЕ поемате цялата отговорност и всички разходи свързани с отстраняването на нанесените вреди.

Използване на софтуер

Наличният Софтуер , който е достъпен чрез публикувани препратки от този Сайт е под закрилата на авторското право и е собственост на съответните производители и/или техните доставчици и партньори. Моля преди употребата на софтуера се запознайте с условията за ползване определени от неговите собственици. Информация от потребителите Randi.bg не иска да получава конфиденциална или защитена информация от вас чрез този Сайт. Всички материали, информация и други съобщения, излъчени или изпратени от този Сайт, ще се считат за неповерителни и непредставляващи предмет на права. Работата с личната информация, която Вие по желание можете да изпратите до Randi.bg с цел получаването на продукти или услуги, предлагани от този сайт е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. Нямате право да излагате или изпращате от или към този уеб сайт каквато и да е незаконна, обидна, клеветническа, неприлична, порнографска или друга информация, която е в нарушение с действащите закони. Randi.bg използва личната информация, с цел да установи по-добре вашите нужди и интереси и така да можем да ви предоставим услуги с по-добро качество. В някои случаи ние използваме изпратената от Вас информация, за да ви помогнем да заявите дадена поръчка или да изпълните дадена транзакция, да поддържаме контакт с Вас, да Ви информираме за наши продукти, услуги и оферти, да персонализираме промоционални оферти.

Ние не продаваме и не отдаваме под наем, на лизинг или по какъвто и да е друг начин изпратената от Вас лична информация на трети лица.

 Наличните препратките от този Сайт към Web сайтове собственост на трети лица са предоставени единствено и само за ваше удобство. Ако използвате тези препратки, Вие ще излезете от този сайт. Randi.bg не контролира тези сайтове на тези лица и не поема никаква отговорност за никой от тях или тяхното съдържание. По този начин Randi.bg по никакъв начин не налага и не препоръчва тези сайтове на трети лица, нито информацията публикувана в тях. При посещението си в някои от тези сайтове, Вие правите това изцяло на своя отговорност и на свой риск.

Препратки към този Сайт

Вие Можете да създавате препратки към този Сайт от други сайтове, но само според като приемете условия на Randi.bg. За повече информация по този въпрос, моля да се свържете с нас на посочените координати.

Промяна на цени на стоки

Randi.bg има правото да променя цените по свое усмотрение по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е актуална в деня на доставката. Специално внимание обръщаме на категория  "плодове и зеленчуци", където цените се сменят всяка сутрин. При пусната поръчка от преден ден, Randi.bg не гарантира, че ще получите продукта на цената от предния ден. Особенно внимание обръщаме на промоционалните артикули. - Промоционалните цени важат само при доставка в същия ден. Разбира се, ако цената е по-висока ние ще ви  уведомим за това и имате право да откажете поръчката, ако цената не ви устройва.  При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, Randi.bg има правото да откаже изпълнението на договора и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако има такива. Съобщението за намалени цени е с поставяне на новата цена до старата която е зачертана . Ако не е посочен срок на намалената цена, тази цена важи до изчерпване на количествата, но не повече от 1 месец или 6 месеца когато е при условия по чл.66 ал.2 от ЗЗП.

Рекламации

При получавание на поръчката сте длъжни да проверите съдържанието й. Всичко, което не ви хареса имате право да го върнете на момента и на момента ще ви бъдат върнати парите. Ако след тръгването на шофьора установите, че има липсващ продукт, объркан продукт или продукт в лошо състояние, се свържете с нас по телефона или и-мейла, за да уточним как да ви бъде заменен. Ако не сте проверили пратката и впоследствие установите, че има объркан или липсващ продукт не се ангажираме с точен час на замяна или доставка на продукта. Моля имайте предвид, че продукти изискващи хладилно съхранение не подлежат на рекламация. 

Закон за защита на потребителите 

Чл. 57. (Отм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., нов - ДВ, бр. 61 от

2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) Разпоредбите на чл. 50 - 56 за правото на отказ на

потребителя от договора от разстояние или от договора извън търговския обект не се

прилагат за договори:

1. за предоставяне на услуги, при които услугата е предоставена напълно и

изпълнението й е започнало с изричното предварително съгласие на потребителя и

потвърждение от негова страна, че знае, че ще загуби правото си на отказ, след като

договорът бъде изпълнен изцяло от търговеца;

2. за доставка на стоки или услуги, чиято цена зависи от колебанията на

финансовия пазар, които не могат да бъдат контролирани от търговеца и които могат да

настъпят по време на срока за упражняване правото на отказ;

3. за доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно

неговите индивидуални изисквания;

4. за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат

качеството си или имат кратък срок на годност;

5. за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и

не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на

здравето;

6. за доставка на стоки, които след като са били доставени и поради естество им

са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;

Търговски марки

Всички използвани имена, знаци и символи на продукти публикувани в този сайт са търговски марки или са защитени от авторското право, които са притежание на техните собственици.

Общи бележки

Randi.bg управлява този Сайт от офисът си в София, България. Randi.bg не декларира, че материалите или услугите в този Сайт са подходящи или достъпни извън България и съответно достъпът до тях от територии, където съдържанието им е незаконно, е забранен. Randi.bg може да променя тези Условия по всяко време, като след промяната актуализира датата на публикация. През известен интервал от време ние Ви препоръчваме да посещавате тази страница, за да преглеждате актуалните в момента Условия, защото те са обвързващи за Вас.

Снимки и изображения

Всички снимки на продукти са илюстративни и служат само за обща информация за продукта. Изображенията на продуктите търпят изменения и randi.bg не носи отговорност и не се ангажира за доставка на продукт със същото изображение. Ако на снимката има изобразена цена то randi.bg не се ангажира да ви докара продукта на тази цена. Цената е обявена под името на продукта.

Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите

Съгласно ЗЗП ние от Randi.bg сме длъжни и Ви предоставяме свободно следната информация:

ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите: 

 • Наименование на Доставчика: Ранди ООД
 • Седалище и адрес на управление: гр.София , жк. Красно село, бл.8, вх.А
 • Адрес за упражняване на дейността: гр.София, ул. Нишава 4, Супермаркет "Ранди"
 • Данни за кореспонденция: гр. София, ул. Нишава 4, Супермаркет "Ранди", Email: office@randi.bg, тел: +359 2 4 200 240
 • Вписване в публични регистри: ЕИК 175218430, ДДС регистрация - BG175218430
 • Номер на удостоверение за администратор на личните данни № …………………….. 

Надзорни органи: 

Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,  тел.: (02) 940 20 46 факс: (02) 940 36 40
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg

Комисия за защита на потребителите 

Адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,  тел.: 02 / 980 25 24  факс: 02 / 988 42 18  гореща линия: 0700 111 22 
Уеб сайт: www.kzp.bg

Основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт

Цената на стоките е изписана С ВКЛ. ДДС на страниците за представяне на съответния продукт.

Стойността на транспортните разходи за доставка, които НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цената на стоките можете да видите в страницата Срокове и Доставка.

Ние не налагаме никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас.

Начините за Доставка са описани подробно в страницата Срокове и Доставка.

Плащането на стоките е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.

При установяване на грешки при въвеждането на информация, моля свържете се с нас по телефона или чрез email за коригиране на нередностите.

Всяка поръчка извършена от сайта се потвърждава и се приема по телефона след приемане на заявлението за поръчка.

Всички договори могат да бъдат сключени единствено на Български език.

Условия за препратки към този Web сайт.

Сайт с препратка към Randi.bg трябва да отговаря на следните условия: може да сочи към съдържание на Randi.bg, но не и да го копира;

 •  не трябва да създава рамки на браузъра или граници около съдържание на Randi.bg;
 • не трябва да посочва неявно, че Randi.bg налага или препоръчва него или продуктите му;
 • не трябва да дава невярна информация за продуктите или услугите на Randi.bg
 • не трябва да съдържа информация, която може да се определи като неподходяща, обидна или спорна, а само информация, подходяща за всички възрастови групи

За допълнителни въпроси можете да се свържете с нас на посочените в страницата mail и телефони за връзка. Последна актуализация: Ноември 2010.

Начини за плащане:

 1. В Брой (При доставка) - заплаща се в Брой на място на служителя от Ранди ООД, който извършва доставката.
 2. С ПОС Терминал (При доставка) - заплаща се чрез преносим ПОС терминал на място на служителя от Ранди ООД, който извършва доставката.
 3. С карта през виртуален ПОС терминал - заплаща се при приключване на поръчката в сайта - автоматично ще бъдете пренасочени съм сайта на банката, където да въведете данните от своята дебитна/кредитна карта. 
 4. Банков превод - извършва се банков превод по сметката на "РАНДИ" ООД, като там се цитира номера на поръчката.

Политика за отказ на поръчка платена с карта.

Поръчка платена с карта чрез виртуален ПОС терминал може да бъде отказана в следните случаи:

 1. В случай, че поръчката не може да бъде изпълнена по вина на магазина - възстановява се сумата на поръчката по картата, с която е платено.
 2. В случай, че липсва някой от продуктите - възстановява се сумата на липсващия продукт по картата, с която е платено.
 3. В случай, че клиента се откаже от поръчката (преди да бъде доставена) - възстановява се сумата на поръчката по картата, с която е платено.

В случаите, когато поръчката не може да бъде доставена или клиента се отказва от нея, както и когато липсва някой от продуктите сумата, която е платена се връща само по картата, с която е извършено плащането.

2. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Декларация за поверителност

Ние в Randi.bg осъзнаваме значението на поверителността на личните ви данни които споделяте с нас. Тази Декларация за поверителност се отнася за всички продукти и услуги предлагани от Ранди ООД. Освен това, когато е необходима по-подробна информация относно практиките ни за поверителност, ние публикуваме допълнителни съобщения за поверителност, за да опишем как определени услуги обработват личната Ви информация.

Каква информация събираме и как я използваме

За да ви предоставим пълния си набор от услуги, може да събираме следните видове информация: - Информация, предоставена от Вас – Когато си регистрирате профил в Randi.bg, пазарувате или използвате друга услуга или промоция на Randi.bg за които се изисква регистрация, ние Ви молим за лична информация (като например вашето име, имейл адрес, адрес и др.). Може да комбинираме информацията, която предоставяте чрез профила си, с информация от други услуги на Randi.bg с цел подобряване на практическата ви работа и повишаване на качеството на услугите ни.За определени услуги може да ви дадем възможност да се откажете от комбинирането на тези данни. Вашата лична информация може да се използва от нас за да комуникираме с Вас за нашите продукти и специални промоции. - „Бисквитки“ – Когато посещавате Randi.bg ние поставяме на компютъра ви една или повече „бисквитки“. Това са малки текстови файлове, съдържащи низ от знаци, чрез които еднозначно идентифицираме вашия браузър. Използваме „бисквитките“, за да подобрим качеството на услугите си, включително за съхраняване на предпочитанията на потребителите, съхраняване на лични данни, подобряване на резултатите от търсенето, избора на реклами и проследяването на тенденциите при потребителите, например в начина, по който търсят. Тази информация както и техническа информация от Вашите посещения се записват автоматично от нашите сървъри. Информацията в тези сървърни регистрационни файлове може (но не е задължително) да включва направената от Вас заявка в мрежата, адреса Ви по интернет протокол, тип на браузъра, език на браузъра, дата и час на заявката Ви, както и една или повече „бисквитки“ за еднозначното идентифициране на браузъра Ви. - Комуникации с потребителите – Когато изпратите до имейл или друг вид съобщение до нас, е възможно ние да ги запазим, за да обработим запитването Ви, да отговорим на исканията Ви и да подобрим нашите услуги. - Услуги на Randi.bg с партньорски сайтове – Някои от услугите си предлагаме съвместно с други интернет сайтове. Личната информация, която предоставяте на тези сайтове, може да бъде изпратена на Randi.bg с цел осигуряване на услуга. Обработваме тази информация в съответствие с настоящата Декларация за поверителност. Тъй като партньорските сайтове, чрез които се предлагат нашите услуги, може да имат различни практики за поверителност, Ви препоръчваме да прочетете техните декларации за поверителност. - Притурки – Възможно е Randi.bg да предоставя приложения от трети страни чрез своите услуги. Събираната от Randi.bg информация, когато активирате притурка или друго приложение, се обработва в съответствие с настоящата Декларация за поверителност. Събираната информация от доставчика на приложението или притурката се определя от техните декларации за поверителност. - Тази Декларация за поверителност се отнася само за услугите на Randi.bg. Randi.bg обработва лична информация само за целите, описани в тази Декларация за поверителност и/или в допълнителните съобщения за поверителност на конкретни услуги. В допълнение към горепосоченото тези цели включват: - Предоставяне на нашите услуги, включително показване на персонализирано съдържание и реклами; - Проверка, проучване и анализ с цел поддържане, защита и подобряване на услугите ни; - Гарантиране на техническото функциониране на мрежата ни; - Защита на правата или собствеността на Randi.bg или нашите потребители и - Разработване на нови продукти и услуги.

Право на избор относно личната информация

Когато започнете да използвате определена услуга, за която се изисква въвеждане на информация като име, адрес, имейл адрес или телефон, трябва да ни предоставите Вашата лична информация или информацията на лице, което изрично Ви е упълномощило. Ако използваме тази информация за цели, различни от тези, за които тя е била събрана, преди това ще поискаме Вашето съгласие. Ако възнамеряваме да използваме личната информация за цели, различни от описаните в тази Декларация за поверителност и/или в съобщенията за поверителност на съответните услуги, ще ви предложим ефективен начин да откажете подобна употреба за тези други цели. Не събираме и не използваме ‘деликатна’ информация за цели, различни от описаните в настоящата Декларация за поверителност и/или в допълнителните съобщения за поверителност на съответните услуги, освен ако не сме получили предварителното Ви съгласие. Повечето браузъри предварително са настроени да приемат „бисквитки“, но можете да пренастроите своя браузър така, че да ги отказва изобщо или да показва съобщение, когато до него е изпратена „бисквитка“. Ако „бисквитките“ са деактивирани обаче, някои функции и услуги на Randi.bg няма работят правилно. Можете да откажете да предоставите лична информация на която и да е от услугите ни. В този случай обаче Randi.bg може да не е в състояние да ви осигури съответните услуги.

Споделяне на информацията

С други фирми или външни лица Randi.bg споделя лична информация само в следните случаи: - Имаме Вашето съгласие за това. За споделянето на всяка деликатна лична информация е необходимо да ни дадете изричното си съгласие. - Тази информация предоставяме на своите дъщерни дружества, партньорски организации или други доверени фирми или лица, които я обработват от наше име. Задължаваме тези трети страни да приемат да обработват личната информация съгласно нашите указания и в съответствие с настоящата Декларация, както и с всички други приложими мерки за поверителност и сигурност. - Имаме достатъчно основания да смятаме, че достъпът, употребата, запазването или разкриването на такава информация е необходимо за (a) спазване на приложимо законодателство, наредба, законов ред или влязло в сила държавно изискване; (б) прилагане на съответните Общи условия, включително проверка на техни потенциални нарушения; (в) разкриване, предотвратяване или разрешаване по друг начин на измама, технически проблем или такъв, свързан със сигурността; или (г) предприемане на мерки за защита срещу нарушаване на правата, собствеността или сигурността на Google, нейните потребители или обществеността, както се изисква и разрешава от закона. Ако Randi.bg стане предмет на сливане, придобиване или друга форма на продажба на част или на всички нейни активи, ще гарантираме поверителността на личната информация, включена в тези транзакции, и ще дадем предизвестие, преди личната информация да бъде прехвърлена и да стане предмет на различна декларация за поверителност. Възможно е да споделяме с трети страни определени части обобщена, нелична информация, като например броя потребители, които са търсили определена дума, или броя потребители, кликнали върху конкретна реклама. Тази информация не Ви идентифицира лично.

Защита на информацията

Ние предприемаме съответните мерки за сигурност, за да предотвратим неупълномощен достъп или неупълномощено изменение, разкриване или унищожаване на данни. Те включват вътрешни проверки на практиките ни за събиране, съхранение и обработка на данни и на мерките за тяхната защита, както и физическите мерки за сигурност с цел предотвратяването на неупълномощен достъп до системите, в които съхраняваме лични данни. Достъпът до личната информация е ограничен до служителите, контрагентите и представителите на Randi.bg, на които им е необходима тази информация за привеждането в действие, развитието или подобряването на услугите ни. Тези лица са обвързани със задължения за спазване на поверителността и подлежат на дисциплинарни мерки, включително прекратяване на взаимоотношенията и наказателно преследване, в случай че не изпълняват тези свои задължения.

Цялост на данните

Randi.bg обработва личната информация само за целите, за които тя е била събрана, и съгласно тази Декларация за поверителност и/или приложимите съобщения за поверителност на съответните услуги. Ние преразглеждаме практиките си за събиране, съхранение и обработка на данните, за да гарантираме, че събираме, съхраняваме и обработваме само тази лична информация, която ни е необходима за предоставяне или подобряване на услугите ни или за другояче разрешеното според настоящата Декларация. Предприемаме основателни мерки, за да гарантираме, че личната информация, която обработваме, е точна, пълна и актуална, но разчитаме на нашите потребители при необходимост да актуализират или коригират личната си информация.

Може да откажем обработването на заявки, които са необосновано повтарящи се или систематични, изискват прекомерни технически усилия, застрашават поверителността на други лица или са крайно непрактични , или за които достъпът не е наложителен по други причини. За някои от услугите ни съществуват различни процедури за достъп, коригиране или изтриване на личната информация на потребителите. Подробности за тези процедури предоставяме в конкретните съобщения за поверителност или в разделите с често задавани въпроси за съответните услуги. Ние осъзнаваме нашата отговорност за защита на информацията.

Изпълнение

Randi.bg редовно проверява спазването от своя страна на тази Декларация за поверителност. Ако имате въпроси или притеснения във връзка с нея или относно начина, по който ние обработваме личната информация, приканваме Ви да се свържете с нас от този уебсайт.

Когато получи официална жалба в писмен вид на info@Randi.bg, правилото на Randi.bg да се свърже със съответния потребител във връзка с неговите притеснения. За разрешаването на жалби, отнасящи се до прехвърлянето на лична информация, които не могат да бъдат разрешени между Randi.bg и съответното лице, ние ще сътрудничим на съответните регулативни органи, в това число местните органи за защита на данните.

Промени в тази Декларация за поверителност

Моля, обърнете внимание, че настоящата Декларация за поверителност може да се променя периодически. Ние няма да ограничим правата Ви според тази Декларация без вашето изрично съгласие и очакваме повечето от тези промени да са незначителни. Въпреки това на тази страница ще публикуваме всички промени в Декларацията за поверителност. Ако те са значителни, ще използваме още по-явен начин на известяване, (включително уведомяване по електронна поща за някои услуги).

Специална информация за родители

Randi.bg не подържа комуникация или търговски отношения с деца на възраст под 18 год. Ние препоръчваме на родители или настойници да играят активна роля при надзора на онлайн активността на децата си.

Последна актуализация: октомври 2020